Microneedling

Wie beauty trends volgt heeft zeker al gehoord van microneedling. Eenvoudig gezegd is microneedling een van de snelste en meest veilige manieren om een jeugdige huid te bekomen. Zonder injecties van spierverlammende botox en zonder plastische chirurgie.

Microneedling, wetenschappelijk aangeduid als 'collageen inductie therapie', is een behandeling die beroep doet op de genezingsreactie van de huid door microtrauma te veroorzaken op een zorgvuldig gecontroleerde manier. De wetenschap erachter is een beetje ingewikkeld, maar het uitvoeren van de behandeling is eenvoudig en de resultaten zijn indrukwekkend.

Deze microneedling zelf zorgt ervoor dat een serum met een hoge concentratie aan actieve ingrediënten tot in de diepere huidlagen kan penetreren. De behandeling blijft 48 uur nawerken maar het resultaat dat we behalen met zo’n behandeling is eigenlijk een blijvend resultaat.  De rimpeltjes gaan niet terugkomen, een huid veroudert natuurlijk altijd maar het is zoals een trap opgaan, je gaat met de microneedling twee treden naar boven en je gaat met veroudering maar één trede terugvallen, dus nooit meer tot op de bodem zakken.